Skip to main content

Stemacteur / Voice over

Voice-over

Ewout beschikt over een uitstekende thuisstudio (Macbookair, Protools, Audiotechnica 2020 mic) en levert over het algemeen binnen 24 uur. Bestanden in .wav

Twee voorbeelden van producties waarin Ewout de voice-over is:

Ewout is een voice over in vele reclamecampagnes. Bedrijfsfilms en audiotours. Doet dat incidenteel ook in het Engels en Duits.

Klanten: VW, Vodafone, Honig, Nissan, Toto, VSM, Buma/Stemra, Bizbundel, Autotrack, Provincie Utrecht, Kamer van Koophandel, Kijkshop, Campina, De Lage Landen, Provincie Gelderland, DAS verzekeringen, S-bb Leerbedrijven, Albert Heijn.


Stemdemo 2020

Download

Demo KvK Voice Response 

Download

Demo commercial Concertgebouw

Download

Demo naturel, Bizbundel

Download

Demo commercial, Toto

Download

Demo dialoog Euromaster. Ewout doet de kandidaat, Roel Fooij is de quizmaster

Download

Demo spoken word, Cue Creative

Download

Demo Duits

Download

Demo Engels

Download
Download

Stemacteur

Voor talloze producenten waaronder Disney, Warner Brothers, Fox, Nickelodeon, NTR, KRO en vaak in opdracht van de twee grote Nederlandse dubbing studio’s; Iyuno en WPP, spreekt Ewout zeer veel rollen in. Bioscoop, TV en games. Cartoons en ‘live’action. Sinds 2021 spreekt Ewout ook luisterboeken in.

Ewout als HoedjeEen paar voorbeelden: muis Tetter in de Bruine beer in het Blauwe Huis, vader Marvin in Kerst met Linus, Francesco Bernoulli in CARS 2, Bruno Madrigal  in EncantoPeter Quill (aka Star Lord) in Guardians of the Galaxy,  Klaus Kickenklober in Sing 2 en Babbelbloem in Super Mario, Wonder.

Op zijn cv staan inmiddels honderden rollen. In een groot aantal bioscoopfilms die de afgelopen 10 jaar werden uitgebracht was hij te horen. Ewout is een begenadigd inspreker met zijn expressieve, lenige stem en hij doet dit werk vol liefde en overgave. Hij is net zo makkelijk in staat om mee te gaan met de waanzin van een tekenfilmkarakter als dat hij geloofwaardig een serieuze rol kan neerzetten. Heeft in zijn stem een groot leeftijdsbereik. Heeft mede door zijn activiteiten als dichter en muzikant een groot gevoel voor taal en een getrainde, soepele muzikaliteit. Wordt ook vaak ingezet in series waar karakters in zingen. Bijvoorbeeld Roderick in Prinses Sofia en Duizendpoot in Roald Dahl’s James and the giant Peach.

Voice-overs, luisterboeken, audiotours, e-learning, games? Ewout heeft ervaring met alles.

Ewout beschouwt zijn eigen prestatie als onderdeel van een groter geheel dat tot stand komt door de gezamenlijke inspanning van een heleboel getalenteerde mensen. Zonder hen zou ook zijn aandeel niet kunnen floreren. Dank dus aan alle collega’s, zowel nationale als internationale, op elke denkbare positie. Van administratie tot regie. Van concept tot mapping.