Skip to main content

Regisseur

regisseurNa de periode bij Dynastie van Oer begon Ewout met regisseren. Hij maakt voorstellingen met professionals, met scholieren en met amateurs. Altijd vanuit een multidisciplinaire interesse. Altijd vanuit de behoefte om het beste van verschillende elementen te laten versmelten. Als een eclecticus. Als een alchimist. Zijn theatervoorstellingen kenmerken zich door muzikaliteit, snelheid, humor en krachtige beelden. Zonder voor eenvoudige oplossingen te kiezen wil hij dat zijn voorstellingen toegankelijk zijn voor een breed publiek. Geworteld in het nu. Nieuwsgierig, warmbloedig, met lef en zorg. Hij geeft veel ruimte aan zijn spelers en daagt ze zo uit hun creativiteit te ontwikkelen. En dat alles met uitzonderlijk veel plezier. Theater is bij uitstek een kunstvorm waarin samenwerken centraal staat. Sinds 2021 regisseert Ewout ook steeds vaker stemmencasts; voor VR simulaties, nasynchronisatie en games. Door de inbreng van andere getalenteerde mensen kan ook Ewout’s talent floreren. Dank dus aan alle collega’s. Op elke denkbare positie. Van acteurs tot chauffeurs. Van vormgevers tot technici. 

 

MAC

De Puinhopen van Pa

 

Korhoen

Merel. Frank. Bob. Conny. Anna. Veertig plus. Alleen, maar niet eenzaam, echt niet! En toch…. Echte liefde vind je niet bij de Blokker, dus gaan ze samen op zoek naar een glimp, een gevoel, een kans op geluk. De dertiende productie van De Spelers, Korhoen, is een tragikomische balts tussen eigenwaarde en wanhoop, tussen hoop en desillusie.
Spelers: Carlijn Van Aalst, Ewoud Butter, Danielle Kretz, Elrick Mulder en Wiep Scheper
Tekst:

Naar Ware Liefde van theatergroep Carver, met tekstbijdragen van Ewoud Butter

Korhoen flyer

 

Kaleidoscalp

Een indringend portret van een straat in 2022. Waar aanvankelijk een kaleidoscopische verzameling bewoners en een paar onverwachte gasten blij zijn met een buurtfeest. Waar verschillende generaties ogenschijnlijk broederlijk zowel vlees als vegan producten gaar braden op de barbecue. Maar al snel blijkt dat persoonlijke tragedies, maatschappelijke verschillen en generatieconflicten een explosief mengsel vormen. Het scalpmes wordt geslepen en het feest verandert in een aaneenschakeling van bizarre ontwikkelingen en diep gevoeld onvermogen. Naast die gehuurde partytent met reusachtige barbecue proberen de buurtbewoners uit alle macht niet te verdrinken in hun grimmige emoties.

Spel: Rik Apeldoorn, Birgit Bijl, Sophie Boekema, Koko Christiaanse, Ilja van Dijk, Eva Kievit, Stein Konings, Kyle de Mos, Tessa Scholten, Hester Siebbeles, Flip van Wijk
Dramaturgie en regieassistent: Stein Konings
Productie: Laura Kistemaker en Michael Simons
Promotie: Flip van Wijk
Beeld affiche: Koko Christiaanse
Muziek Verdraagsamen: August Nouwen

Affiche Kaleidoscalp

 Fayza en de notenkraker (6+)

 Als Fayza op een nacht stiekem een kijkje neemt in het atelier van haar vader, stoot ze een kartonnen notenkraker om waarbij zijn arm breekt. Oh, haar vader zal woest zijn. Gelukkig weet de notenkraker raad. Hij heeft gehoord over de suikerbonen fee in snoepgoedland, die alles kan maken. Zijn arm vast ook.
Maar eerst moeten ze door het donkere beeldenbos waar de angsthaas en brulkikker wonen, die alles in de war gooien. Wat volgt is een race tegen de klok. Zullen ze de suikerbonen fee op tijd vinden? En wie is toch die verteller, die telkens – als een soort genie in de fles – van vorm veranderd. Wonderlijk…

Dit spannende avontuur komt helemaal tot zijn recht in het kleurrijke decor van karton, van beeldend kunstenaar Saskia Pfaeltzer. Een lust voor het oog.

Spelers: Dorinde van Helden (spel en tekst), Mariëlle TolhuisenElrick MulderSaskia Pfaeltzer (spel en kartonnen decor) Lengte voorstelling: ca. 30 minuten.

Scene fotos Vuurol compilatie

Good Boy

van Jurgen Theuns

GOOD BOY is een hedendaags coming of age verhaal. Een voorstelling die goed aansluit bij de queer- of regenboogcommunity én iedereen die daarvoor opkomt. Het is een hart onder die riem voor iedereen die zich op wat voor manier dan ook ‘anders’ voelt. Een prachtige collage over coming of age, coming out, identiteit, seksualiteit, gender en fetisjisme. Gespeeld door JürgenTheuns en Valentijn Banga.

Recensie Good Boy in de Theaterkrant

;source=vimeo_logo&owner=53343487

Apocalypso

Beeld Apocalypso De Spelers

van Jibbe Willems bij Toneelgroep De Spelers

Apocalypso speelt zich af in het armageddon van de straat. De Dag des Oordeels nadert en junkies, hoeren, pimps en paupers staan erbij en kijken er naar. Op een doodgewone morgen besluit Jesse, de hoerenzoon, de wereld te gaan redden.

meer informatie

 

 

 

 

 

 

Romeo & Julia

Een verschroeiende liefdesgeschiedenis, een verscheurende vete tussen twee modehuizen. Tijdens een modeshow ontmoeten Romeo en Julia elkaar. Hun liefde vat vlam als een vonk in een berg stro. Hij hoort bij Montobash, zij loopt voor Claystraw. Durf je je hart te volgen? Gaat je omgeving daarin mee? Een voorstelling over onbeheersbare emoties en driftige koppen. Over macht en overgave. En bovenal; hartstochtelijke liefde. Toneel op de catwalk, schitterende modeshows, glamour, flitsend licht en stampende beats.

De ontwerpen van Claystraw en Montobash, de twee rivaliserende modehuizen, zijn van jonge aanstormende modeontwerpers. Sophie de Groen (www.sophiedegroen.com), Marlies van Stolk (instagram marliesvanstolk) en Nine Parre (www.ninemarinparre.nl) putten uit eigen werk en customizen bestaande outfits. Sprankelend, oogverblindend, adembenemend. Met muziek van DJ Bruno Verhaar.

pdfDownload: Script Romeo en Julia

 

IMG 0945
IMG 1067
IMG 1188
IMG 1080
Ontmoeting Romeo Julia
Romeo Vivienne
Romeo Julia bij Gilles
Tyra Claystraw
Victor Rolf

Bekijk archief